Vizos į Baltarusiją

Bendrosios pastabos:

  • Pasas turi galioti mažiausiai 3 mėn. po vizos pasibaigimo;
  • Pasas nesuplėšytas, neapdraskytas. Tvarkingas;
  • Pase turi būti ne mažiau nei 2 laisvi puslapiai įklijuoti vizai (į „kitus įrašus" ar „paso galiojimas" vizos neklijuojamos);
  • Vizos įforminamos pagal draudimą (minimali draudimo suma 10 000 eurų). Draudimo polise turi būti įrašas, kad vyksta į Baltarusiją.                                            

Baltarusijos teritorijoje veikia 3 bevizio režimo schemos:

1. Bevizis režimas 5 parų laikotarpiui atvykstant ir išvykstant per Minsko oro uostą;
2. Bevizis režimas 10 parų laikotarpiui Augustavo kanalo parko teritorijoje ir Gardine. Vykti į minėtą teritoriją be vizos yra būtinas leidimas, išduodamas Baltarusijos turizmo agentūrų;
3. Bevizis režimas 3 parų laikotarpiui Belovežo girios nacionaliniame parke. Vykstant į minėtą teritoriją be vizos yra būtinas leidimas, kuris turi būti gautas iš anksto užsiregistravus Belovežo girios nacionalinio parko tinklapyje.

VISAIS KITAIS ATVEJAIS VYKSTANT Į BALTARUSIJĄ REIKALINGA VIZA!

Kainynas

Vizos įforminimo laikotarpis                                 2 d.d.                5 d.d.              
1-kart. privati, tarnybinė iki 1 mėn (iki 30d) (privaloma: kvieč. asm.  pavardė,vardas/ įmonės iškvietimas (ходотайство) arba jo kopija) 

Suaugęs

65,00Eur  40,00Eur    
  Vaikas iki 14 m. - 15,00Eur  
2-kart.privati,tarnybinė iki 1 mėn. (iki 30d) (privaloma: kvieč. asm. pavardė,vardas/ įmonės iškvietimas (ходотайство) arba jo kopija) Suaugęs 86,00Eur 50,00Eur      
  Vaikas iki 14 m. - 15,00Eur      
Tranzitinė  2-kart. Suaugęs 46,00Eur 30,00Eur      
(Vaikams iki 6 m. skubias vizas (2d.d.) daro tik tuomet, kai skubias vizas darosi ir kartu keliaujantys asmenys. Jei viza daroma tik vaikui, ji bus padaryta per 5 d.d.) Vaikas iki 14 m. - 15,00Eur        
Tranzitas 1-kart. (Darantis tranzitinę vizą reikia autobusų (vykstant į Rusiją) arba traukinių bilietų (vykstant į Ukrainą) kopijų) - 37,00Eur 25,00Eur  
Tranzitinė daugkartinė (taip pat ir dauk. tranzitinė 3 mėn. važiuojantiems į Ukrainą per Baltarusiją) Suaugęs 86,00Eur 50,00Eur  
Kapo lankymas 2 kartus į metus po 10 d. - - 15,00Eur  
Daugkart. dalykinės 3 mėn., 6 mėn., 12 mėn. Suaugęs 141,00Eur 80,00Eur  

  Reikalingi dokumentai vizoms į Baltarusiją:

  1. Pasas;
  2. 1 foto nuotrauka (dydis 3,5 x 4,5cm, spalvota, matinė, baltame fone). Nuotraukoje ne mažiau kaip 80 proc. turi užimti veidas.  Nuotraukų pavyzdžiai;
  3. Sveikatos draudimas;
  4. Anketiniai duomenys (namų adresas, darbovietės adresas, pavadinimas, pareigos, telefono nr., gimimo vieta, miestas, sutuoktinio duomenys (vardas, pavardė, mergautinė pavardė, gimimo data, gimimo vieta));
  5. Vizos įforminamos pagal draudimą (minimali draudimo suma 10 000 eurų);
  6. Baltarusijos vizos neperklijuojamos į naujus pasus;
  7. Jei užsienio pilietis turi leidimą gyventi LR, prašome pridėti kopiją ( iš abiejų pusių);
  8. Nurodyti pas ką vyksta: privatus asmuo - vardas ir pavardė, tikslus adresas, telefono numeris. Juridinis asmuo - įmonės pavadinimas, adresas, telefono numeris;
  9. 1-kart. ir 2-kart. privačioms ir tarnybinėms vizoms iki 1 mėn. pateikti paso kopijos arba iškvietimo iš įmonės nėra būtina (net ir vykstantiems į Baltarusiją pirmą kartą). Tik būtinai asmuo/įmonė iš Baltarusijos privalo žinoti apie atvykstantį užsienio pilietį, šią informaciją tikrina Baltarusijos konsulatas;
  10. Turistinės vizos laikinai nėra forminamos, išimtis yra taikoma tik tada, kai žmogus važiuoja su grupe arba turi apmokėtą viešbutį (būtinas išrašas iš viešbučio apie užsakymą bei pilną apmokėjimą);
  11. Darant vizas vaikams iki 16 m. reikia pristatyti abiejų tėvų pasų arba ID kortelės kopijas ir originalą vaiko gimimo liudijimą.

    3-6-12 mėn. dalykinei vizai papildomai reikia pateikti:

  1. Originalus iškvietimas (ходотайство);
  2. Sutarties kopija (patvirtinta Baltarusijos firmos anspaudais);
  3. Pažyma iš darbovietės ant firminio blanko;
  4. Prašymas iš darbovietės ant firminio blanko, kad asmeniui išduotų vizą;
  5. Išrašas iš Sodros.

Kapinių vizai papildomai reikia pateikti:

  1. Pažyma, kad palaidotas giminaitis (originalas) ;
  2. Giminystės ryšį įrodantys dokumentai (originalai). Pvz.: jei Baltarusijoje palaidota dukros mama, dukrai reikia šių dokumentų: savo gimimo liudijimo, mamos gimimo liudijimo, mamos sanuotojos pažymėjimo (jei pavardė pasikeitusi), dukros santuokos pažymėjimo (jei dukros pavardė pasikeitusi).

 

Prenumeruokite karščiausius pranešimus tiesiai į Jūsų el. pašto dėžutę

Turite klausimų? Susisiekite!